Algemene productinformatie

CONDENSVORMING

Fabel: Met een autohoes heb ik geen last meer van condens

Sommige leveranciers beweren dat hun hoezen condensvorming kunnen voorkómen.

Dit is niet waar, want:

Feit: Condens ontstaat onder invloed van het klimaat, een hoes verandert daar niets aan.

Condensvorming vindt plaats wanneer vochtige lucht in contact komt met een oppervlak met een lagere temperatuur dan die van de lucht. Het vocht in de lucht slaat dan neer op het koudere oppervlak. Dit kan zowel binnen als buiten gebeuren. Een hoes, zelfs een ademende, over het voertuig leggen zal dit natuurlijke proces niet stoppen. Het zou een wonder zijn als een autohoes de natuurwetten kon veranderen...

Een hoes van goede kwaliteit heeft uitstekende ademende eigenschappen, waardoor condens dat zich heeft gevormd, weer door de hoes naar buiten kan treden. Bedenk daarbij echter wel, dat de condens eerst moet verdampen alvorens het door de hoes kan ontsnappen. Bij lage temperaturen en/of veel vocht in de lucht kan dit verdampingsproces lang duren.

Als u een zeer vochtige garage hebt is het raadzaam de aanschaf van een speciaal, geventileerd stallingssysteem te overwegen in plaats van een hoes, daar met zo’n systeem condensvorming daadwerkelijk kan worden voorkomen.


HET GEBRUIK VAN KATOEN

Fabel: Katoen is het beste materiaal voor een autohoes

Katoen is altijd een populair materiaal geweest voor autohoezen en er zijn nog steeds hoezen op de markt die gedeeltelijk of voor 100% uit katoen bestaan. Katoen is een mooi zacht materiaal dat goed ademt, maar...

Feit: Katoen houdt vocht vast als een droogdoek.

Hoewel katoen op het eerste gezicht de ideale eigenschappen voor een hoes bezit, is er één eigenschap die alles te niet doet: katoen is namelijk HYGROSCOPISCH, in andere woorden, het trekt vocht uit de omgeving aan en absorbeert dit.

Als u een katoenen hoes gebruikt in een onverwarmde ruimte, zult u merken dat de hoes vaak klam aanvoelt, wat niet bevorderlijk is voor de conditie van uw auto. Hoezen die katoen bevatten zijn dan ook alleen geschikt voor gebruik in volkomen droge, verwarmde garages; in alle andere omstandigheden doet u er beter aan katoen te vermijden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »